I stedet for at udskifte konen – kastede Bjarne sig over en Ironman

Det var nu ikke fordi, at Bjarne på nogen måde var træt af konen, men som så mange andre mænd i 50 års alderen trængte han til at der skulle ske noget nyt.

Så en sommerdag for 4 år siden trak han sin cykel ud af skuret, lavede en 20 km rute, og så var planen ellers at se, hvor mange omgange han kunne cykle på en dag. Det blev til godt 200 km – og Bjarne kunne konstatere, at cykle det kunne han. Men hvad skulle han så? En kammerat foreslog en Ironman. Bjarne tog imod udfordringen.

Man må kunne kravle før man kan gå

Eller ihvertfald løbe og svømme for at kunne lave en Ironman – og på det tidspunkt kunne Bjarne hverken det ene eller det andet, så han meldte sig ind i Odense Triathlon Klub. Her blev han anbefalet at læse The Triathlete’s Training Bible af Joe Friel, som også har skrevet Fast after 50. Friel beskriver vigtigheden af styrketræning. Bjarne blev således opmærksom på, at det ikke var nok at lave nogle gulvøvelser derhjemme. Og da han i på Mallorca mødte Ole Stougaard, lå det lige for at starte træningen hos ham.

Træning med resultater

“Jeg kan godt lide, at Ole er meget dedikeret, han følger op tingene, og du får en konkret plan. For mig betyder det, at jeg føler mig mere forpligtet til at lave de træningspas, som vi aftaler. Et andet stort plus ved at træne i STRONG4LIFE er, at man kan blive testet, og dermed får et præcist billede af din form.

“Da jeg startede i STRONG4LIFE fik jeg lavet en bodyscan, og efter et års hårdt arbejde, står resultatet tydeligt sort på hvidt – der er blevet bygget muskler på samtidig med, at der er forsvundet noget fedt, og vægten er stort set uændret. Det er jo et tydelig tegn på, at det virker!”

Smilende og glad Ironman

Problemer med det ene øje betød, at Bjarne var lige ved at smide det hele på gulvet. Heldigvis er Bjarne en ægte fighter, så søndag d. 18. august stod han klar ved start til årets Ironman Copenhagen – og det gik over al forventning. “Jeg ramte de rigtige watt på cyklen. Efter første runde tænkte jeg dog, at det gik lige lovligt stærkt, så jeg holdt lidt igen på anden runde, så der også var noget i benene til at løbe et maraton,” smiler Bjarne. “De første 30 km løb jeg med overskud, derefter blev skridtene kortere og kortere og pauserne i depoterne længere og længere. Men jeg kom i mål, hurtigere end, jeg havde drømt om – smilende og glad – og det var det vigtigste.”

En pumpet pensionsrådgiver

Ironman’en er i hus, men Bjarne fortsætter træningen i STRONG4LIFE. Kroppen skal holdes i gang, så nu skal der bygges muskler. Så han kan blive en pumpet pensionsrådgiver med en glad kone, som synes, at han er blevet lidt for tynd.. Spøg tilside – det vigtigst er det fysiske overskud. “Det er fint nok, at du kan blive vejet og målt, men det vigtigste er trods alt, hvordan du har det.”

Bjarne kan godt lide at komme i STRONG4LIFE, og han synes, at han får meget for pengene. “Det er hyggeligt at komme i centret, og her er god plads. Selvom vi hver især passer vores egen træning, så får vi os en snak og inspirerer hinanden. Der er også en stor tryghed, at der er nogle kompetente trænere, der holder øje med, at øvelserne bliver udført korrekt,” fortæller Bjarne.

Ny PR på maraton-distancen i 2020

Sådan lyder planen indtil videre. Der skal drosles lidt ned for cyklingen og svømningen, så der også bliver tid til andre ting – ikke mindst konen, som heldigvis blev. “Men jeg har nydt hvert eneste sekund – og hygget mig med træningen. Så jeg vil anbefale alle, der drømmer om at lave en Ironman, til at kaste sig ud i det. Du kan godt. If you can dream it, you can do it”, -slutter Bjarne af.

Skrevet af Merete Møller Vandmose

Flere artikler

Oplev STRONG4LIFE

Du skal opleve vores træningscenter og -fællesskab.

Aftal en gratis og uforpligtende tid med Allan eller Ole, så du kan opleve STRONG4LIFE med egne øjne og krop.

Skriv til os

    Her er plads til alle på alle niveauer og med mange forskellige baggrunde hjulpet og vejledt af de mest kompetente og grundige trænere her er intet problem for stort eller småt. Alt sammen i de hyggeligste omgivelser.

    Carsten Poulsen

    Medlem