Mobilitetstræning: Modul 6

Introduktion til modul 6

I dette modul viser vi dig, at det også er muligt at arbejde med en enkelt øvelse, der har en stor effekt på din mobilitet. Du får 3 variationsmuligheder, først en variant, der kræver mindst mobilitet, dernæst en, der kræver lidt mere og til sidst en variant, der stiller de største krav til din mobilitet.

Øvelsen og dens variationer er fremragende til at mobilisere fødder, fodled og hofteled.

Instruktionsvideo 6

I denne instruktionsvideo introduceres du til 3 variationer af en sammensat mobilitetsøvelse. Rækkefølgen er vist fra den letteste variation, der stiller mindst krav til din mobilitet og til den sværeste, der kræver en bedre mobilitet. Alle 3 varianter er gode i sig selv, så selvom du evt mestre den sværeste variant, så brug også tid på de 2 andre.

  • Sammensat øvelse – 1 ben
  • Sammensat øvelse – Udad
  • Sammensat øvelse – Frem

Mobilitetsflow 6

Lav nedenstående antal gentagelser af hver sammensat øvelse. Står der f.eks. 5+5 betyder det, at du skal lave 5 gentagelser til hver side.

Du får tre flowmuligheder, afhængig af om din mobilitet “kun” tillader dig at lave den første variant, de to første eller alle tre varianter

Flow 6a:

  • 10+10 x 1 ben (gerne skiftevis, dvs. én gang med venstre, dernæst én gang med højre osv.)

Flow 6b:

  • 5+5 x 1 ben
  • 5+5 x Udad

Flow 6c:

  • 5+5 x 1 ben
  • 5+5 x Udad
  • 5-10 x Frem

Træningsplan

Du kan lave mobilitetstræningen i forbindelse med din anden træning. Mobilitetstræningen fungerer glimrende som opvarmning eller som en del af opvarmningen forud for anden træning. Hvis det passer dig bedre, kan du også lave mobilitetstræningen som afslutning på din anden træning.

Mobilitetstræningen kan også laves som en selvstændig træning. Det fungerer godt om morgenen, hvor det kan være med til at kickstarte din dag eller om aftenen, hvor du kan bruge mobilitetstræningen til at komme nede i gear inden du skal sove.

Lav mobilitetstræningen på det tidspunkt der passer dig bedst, og hvor du ved, at du har tid og ro til at få træningen gennemført.

Uge 11

Træning 1: Mobilitetsflow 6

Træning 2: Mobilitetsflow 4

Træning 3: Mobilitetsflow 3a og 3b

Uge 12

Træning 1: Mobilitetsflow 2

Træning 2: Mobilitetsflow 6

Træning 3: Mobilitetsflow 4