Elisabeth på 69 år styrketræner

Styrketræning har hjulpet på smerterne i ryggen

Elisabeth har tidligere døjet med regelmæssige lændesmerter. Det kom efter et uheld på en løbetur. Siden uheldet har Elisabeth holdt sig fra at løbe. Efter at hun er begyndt at styrketræne med Maria, er hendes smerter reduceret en hel del. Førhen vågnede Elisabeth også om natten med lændesmerter. Det sker heller ikke så tit mere efter at hun er begyndt at styrketræne. Hun kan også mærke at hendes muskelstyrke er blevet forbedret af denne træningsform.

Styrketræning har givet mig utrolig meget. Jeg har også deltaget i et løbekursus i STRONG4LIFE og kombinationen af kurset sammen med styrketræning har gjort at jeg nu løber mindst 3 ugentlige ture igen. Med et overskud, og en udholdenhed og styrke, jeg ikke har følt før. Så jeg har fået øjnene og sjælen op for, hvor vigtig styrken er for ens udholdenhed

Elisabeth Poulsen

Elisabeth får hjælp af sin personlige træner

Elisabeth mødes ugentligt med hendes personlige træner, Maria Buk. Hun sørger for at Elisabeth udfører øvelserne korrekt og med den rette belastning når hun styrketræner i STRONG4LIFE. Det kan hurtigt virke uoverskueligt for Elisabeth hvis hun skulle træne på egen hånd. Hun er derfor rigtig glad for at Maria hjælper hende når hun træner. Maria hjælper hende bl.a. med at:

 • strukturere træningen.
 • træne korrekt og med den rette tilpasset belastning.
 • skabe overblik og øge trygheden i at træne med vægte.
 • tracke træningsprocessen undervejs.

Uden hænder! en stor personlig sejr for Elisabeth

Det er velkendt at aldring reducerer muskelstyrken (1). Det er også velkendt denne forringelse gør det sværere at reagere og derved undgå et fald i hverdagen (2,3) Dette sker bl.a. fordi nervesystemet og muskelvævet forringes stille og roligt allerede fra 30 års alderen (1). Fra du fylder 60 år forringes disse tilstande yderligere og hurtigere (1) Det kan have betydning for mange ting i hverdagen. Det kan f.eks. blive mere besværligt at tage tøj på selv, gå i bad selv eller selv cykle ned til supermarkedet for at handle ind (2,3,4). Lav muskelstyrke øger, som nævnt, risikoen for fald i hverdagen (5) og hvad nu hvis du falder og ikke selv kan komme op fra gulvet igen? Netop dette scenarie bekymrer Elisabeth. Det var derfor også en stor sejr for hende da hun, til en træning i STRONG4LIFE, selv kunne rejse sig fra gulvet uden at bruge hænderne. DET er STRONG! 

Senior fællesskab i STRONG4LIFE

Elisabeth træner også på vores STRONG senior hold hver mandag formiddag fra kl. 09.30-10.30. Her lægges der stor vægt på at opbygge et stærkt træningsfællesskab og at gøre styrketræningen sjov og motiverende. Timen er bygget op omkring mobilitets-, styrke og konditionstræning kyndigt vejledt af centrets fysioterapeut og personlige træner, Benjamin Riis. Sidst men ikke mindst så deltager hun også på centrets yogahold og strækhold som hun nyder og holder meget af.

Skrevet af Allan Frederiksen, Cand Scient. i Idræt & Sundhed.

 1.  Aagaard et al. The role of the nervous system in sarcopenia and muscle atrophy with aging: strength training as a countermeasure. Scand J Med Sci Sports 2010
 2. Pijnappels, M., et al., Identification of elderly fallers by muscle strength measures. Eur J Appl Physiol, 2008. 102(5): p. 585-92.
 3. Bento, P.C., et al., Peak torque and rate of torque development in elderly with and without fall history. Clin Biomech (Bristol, Avon), 2010. 25(5): p. 450-4.
 4. Verbrugge, L.M. and A.M. Jette, The disablement process. Soc Sci Med,1994. 38(1): p. 1-14.
 5. Skelton et al. Explosive power and asymmetry in leg muscle function in frequent fallers and non-fallers aged over 65. Age and Ageing 2002; 31: 119–125

Flere artikler

Oplev STRONG4LIFE

Du skal opleve vores træningscenter og -fællesskab.

Aftal en gratis og uforpligtende tid med Allan eller Ole, så du kan opleve STRONG4LIFE med egne øjne og krop.

Skriv til os

  Her er plads til alle på alle niveauer og med mange forskellige baggrunde hjulpet og vejledt af de mest kompetente og grundige trænere her er intet problem for stort eller småt. Alt sammen i de hyggeligste omgivelser.

  Carsten Poulsen

  Medlem