En lærerig weekend i STRONG4LIFE

I weekenden d. 10. og 11. marts holdt STRONG4LIFE lukket for den normale træning i centret og indbød i stedet på certificering i Dan Johns movement matrix med ingen ringere end manden selv. Folk kom fra hele landet – ja, endda fra Tyskland for at deltage.

En lærerig weekend i STRONG4LIFE

I weekenden d. 10. og 11. marts holdt STRONG4LIFE lukket for den normale træning i centret og indbød i stedet på certificering i Dan Johns movement matrix med ingen ringere end manden selv. Folk kom fra hele landet – ja, endda fra Tyskland for at deltage.

Back to basic

For en stor del af den danske befolkning vil navnet Dan John sandsynligvis være fuldstændig ukendt. Så hvorfor overhovedet hive manden hele vejen over atlanten? “Dan John har været min helt store inspirationskilde og idol, når det gælder styrketræning. Hans tilgang til træning giver så meget mening både for mig og Allan Frederiksen, så det budskab ville jeg gerne udbrede”, fortæller Ole Stougaard.

Og det er lige præcis noget af det Christina Paulsen, som deltog i seminaret, fremhæver. “I en tid hvor der er en stigende tendens til at gøre tingene avanceret og kompliceret både inden for træning og kost, er det dejligt befriende at opleve Dan Johns meget basale og simple tilgang til træning”.

Fokus på det grundlæggende bevægemønster

Dan John går imod strømmen af komplekse øvelser og avanceret udstyr, hans fokus er på den grundlæggende måde, vi bevæger os på. Kogt ned drejer det sig primært om:

  • Hofteekstension
  • Knæbøj
  • Træk- og skub
  • Gå med nogle tunge vægte.

Og inden man overhovedet får lov at få vægte i hånden, har han stort fokus på, at ens grundlæggende teknik er i orden. Det er også en af de ting, som Christina vil tage med i hverdagen som personlig træner. “For mig har der været megen god inspiration til at gribe øvelserne an på en anden måde”, fortæller hun. “Jeg har flere gange i løbet af weekenden tænkt tilbage på situationer, som jeg har stået i, hvor jeg kunne havde gjort på en anden måde.”

Nærværende og engageret

Dan Johns tilgang til træning er utrolig inspirerende, men hans evne til at formidle sit budskab er mindst lige så givende og inspirerende og også en af de ting, som Christina fremhæver.“Allerede fra start var han meget på – og gav rigtig meget af sig selv. Meget af det, han siger og gør, er meget, meget banalt – men den måde han siger og gør det på, giver bare rigtig god mening. Han er god til at gøre det simpelt og let forståeligt” fortæller Christina begejstret. “Så jeg har i lige så høj grad fået værktøjer med som coach.” Det giver Ole hende ret i: “Dan John er en fantastisk underviser – det kan man lære rigtig meget af. Man kan læse sig til progressioner og øvelser, men hans nærvær og engagement det skal man opleve.”

En weekend for alle

“Det er min oplevelse, at både den nye og den erfarne træner har fået noget ud af at deltage i weekenden”, siger Ole. “Nye trænere har kunnet få et rigtig godt fundament til, hvordan de skal opbygge deres træningsmetoder. Men den mere erfarne træner har også kunne lære en hel del om det helt basale.” Ole har da også selv lært nogle nye ting omkring swinget, nogle gode progressioner, som han vil tage med i sin træningscoaching fremover.

“Desuden tænker jeg, at vi alle kan lære af Dan Johns filosofi og holdninger til træning. For eksempel at det er to vidt forskellige ting at lave træning for atleter og til langt størstedelen af medlemmerne rundt om i træningscentrene – det er bare nogle andre værktøjer – der skal man ikke have et elite-mindset!”, fortæller Ole.

Fuld valuta for pengene

Christina havde ikke det store kendskab til Dan John på forhånd. Hun var kommet, fordi hun havde hørt meget godt om sidste års seminar i STRONG4LIFE. Og heldigvis blev hun ikke skuffet. “Jeg tog mig selv i – efter et kvarter – at tænke, at det var alle pengene værd”, siger -Christina overbevisende. Og kommer Dan John igen, så er hun klar.

Og står det til Ole, så er der god sandsynlighed for, at han kommer igen. Og der er også meget, der tyder på, at Dan John er klar til en ny tur til Danmark. Efter weekenden modtog vi følgende hilsen fra ham:

I told my group this morning that I learned more at the workshop than I have learned in years. Doing the “hands on” first was not my idea, but it worked out fantastic.

We had a truly great crew and I really need to thank Ole and Allan…and Bent for his photos!

Desuden nævnte han også turen i sit ugentlige nyhedsbrev: Well, I had a great weekend in Denmark. Ole and Allan’s gym is exactly what I would put together if I owned a facility. It has lots of open space and plenty of equipment. I enjoy my European trips, but I do miss a lot of stuff back home.

Så følg med på Facebook og LinkedIn, så du ikke går glip af en fantastisk oplevelse…

Af Merete Vandmose, marts 2018

Flere artikler

Oplev STRONG4LIFE

Du skal opleve vores træningscenter og -fællesskab.

Aftal en gratis og uforpligtende tid med Allan eller Ole, så du kan opleve STRONG4LIFE med egne øjne og krop.

Skriv til os

    Her er plads til alle på alle niveauer og med mange forskellige baggrunde hjulpet og vejledt af de mest kompetente og grundige trænere her er intet problem for stort eller småt. Alt sammen i de hyggeligste omgivelser.

    Carsten Poulsen

    Medlem