Et klart mål og commitment fik vægttabet til at lykkes…

Lige så sikkert som at den 24. december er juleaften, lige så sikkert er det, at januar er lig med slanketips i hobetal. Magasiner og internettet flyder over med alverdens gode råd til, hvordan du kommer af med julekiloene. I STRONG4LIFE ved vi, at du ikke behøver at kaste dig ud i et indviklet projekt eller et projekt fyldt med restriktioner, hvis du gerne vil af med nogle kilo – uanset hvor mange. Tværtimod tyder alt på, at jo mere indviklet eller restriktivt det er, des større er risikoen for, at du ikke kan holde “kuren”. Derfor er vi ikke fortaler for kurer, men indimellem kan det være nødvendigt med en lidt mere stringent plan for at komme i mål – i hvert fald hvis målet skal nås forholdsvis hurtigt. Det har flere af vores medlemmer haft stor succes med, blandt andet Martin Brems.

Det afslørende feriebillede

Efter sommerferien kunne Martin Brems ikke længere fornægte den barske sandhed, han havde taget på – og det var ikke muskler. Det var tværtimod konsekvensen af lidt for mange receptioner, forretningsmiddage og en god sommerferie. “Jeg har i mange år vejet 84 kilo, det gjorde jeg pludselig ikke længere”, udtaler Martin. Og da Martin så sig selv på et billede fra sommerferien, var han ikke i tvivl, noget måtte der gøres. Martin trænede allerede på et af businessholdene i STRONG4LIFE, derfor var det naturligt at tage fat i Ole Stougaard. Målet var klart, når han satte sig til bordet juleaften, ville han være 10 kg lettere.​

En klar plan

Ole gjorde det først og fremmest klart for Martin, at det vigtigste i forbindelse med vægttab er kosten. Derfor aftalte de, at Martin skulle sende billeder af sin mad, som overvejende skulle bestå af proteiner og grøntsager. Og så skulle alt hvad der hed sukker og alkohol naturligvis skæres væk. “De første dage var jeg helt smadret” fortæller Martin, “men efter en uges tid havde jeg fuldstændig styr på den del, og energien kom tilbage”

​Derudover sammensatte Ole et træningsprogram til Martin som bestod af 2 gange løb og 2 gange styrketræning, så han bevarede sin muskelmasse. Styrketræningen blev afsluttet med en hård finisher. Martin droppede derfor sit sædvanlige hold, og kørte sin egen træning samtidig med, at de andre trænede, så han kunne holde fast i det sociale.​

Sidst men ikke mindst så stod den på vejning hver 14. dag på InBodyen, der fortæller de barske realiteter om kropssammensætningen, og som derfor virker som en ekstra motivation.​

Det forpligter at committe sig

Martin holdt sig stringent til Oles anvisninger og belønningen kom da også hurtigt – allerede efter 6 uger var der røget 10 kg.

​“Men jeg kunne ikke havde gjort det uden Oles hjælp – han har virkelig været god, og han har holdt mig fast på mit mål. Det var lidt som at gå til eksamen, når jeg skulle vejes. For når han brugte tid på det, så kunne jeg jo ikke bare se stort på hans tid.” Miljøet i STRONG4LIFE og gutternes skulderklap har også været med til at holde Martin fast til sin plan, og de er da også medvirkende til, at han holder vægten, for det vil være for pinligt at ryge tilbage. Selvom de 10 kg røg af langt hurtigere, end Martin havde forestillet sig, holder han stadig fast i den nye vægt og den nye livsstil. “Det gode ved det her forløb er – ud over vægttabet – at jeg er blevet meget bevidst om, hvad jeg indtager, og hvordan det påvirker min krop”, fortæller Martin.

​“Jeg er rigtig glad for det, jeg har opnået – det er virkelig velvære. Og det mest overraskende er, hvor simpelt det har været” konstaterer Martin.

Hans råd til andre er:

1) Hav et konkret mål

2) Commit dig til nogle andre (som ikke er familie). Det betyder ikke, at familien ikke har spillet en rolle – det har den i allerhøjeste grad. I dag spiser hele familien sundere og føler større velvære. “Rent faktisk har min kone også tabt sig – og er rigtig glad for afsmitningen”, slutter Martin af.

I STRONG4LIFE er vi enige i, at det er simpelt, men det er bestemt ikke nemt – det kræver motivation og dedikation, hvilket Martin i den grad har haft. Og så er det helt sikkert også en fordel at have en god sparringspartner i projektet – det kan vi give dig. Så tøv ikke med at tage fat i os, hvis du har et ønske om vægttab.

Skrevet af: Merete Møller Vandmose

Flere artikler

Oplev STRONG4LIFE

Du skal opleve vores træningscenter og -fællesskab.

Aftal en gratis og uforpligtende tid med Allan eller Ole, så du kan opleve STRONG4LIFE med egne øjne og krop.

Skriv til os

    Her er plads til alle på alle niveauer og med mange forskellige baggrunde hjulpet og vejledt af de mest kompetente og grundige trænere her er intet problem for stort eller småt. Alt sammen i de hyggeligste omgivelser.

    Carsten Poulsen

    Medlem