Kettlebells, kammeratskab og konkurrencer…

Det er den cocktail, der får Jan Cort til troligt at komme til træning i STRONG4LIFE onsdag og fredag uge efter uge. Det står i kalenderen, og der skal meget til før, at andre aftaler bliver prioriteret over træningen.

Jan er 69 år, og har en aktiv erhvervskarriere med flere krævende job bag sig bl.a. som direktør for OCC. Han har altid prioriteret at være fysisk aktiv i fritiden i det omfang, tiden tillod. I mange år var det cykelsporten, der optog ham, både landevejskørsel og mountainbike, men efter en kræftdiagnose for godt 4 år siden, valgte Jan at sætte cyklen i skuret og finde løbeskoene frem i stedet.

En lille smule helllig

Jeg tænker ikke så meget over, om jeg skal træne. Det står i min kalender, sådan er det, siger Jan. Jeg forstår ikke rigtig dem, der kun træner, når de har tid. På den måde kan jeg godt virke en smule hellig, siger han med et grin. Men jeg kan jo se, at det virker, og jeg glæder mig til at komme afsted.

Udover det generelle velvære, håber Jan også, at træningen kan være med til at holde hans kræft i ro, og være med til at modvirke nogle af alle de bivirkninger, som behandlingen giver. Jeg har fået hormonindsprøjtning i alle årene, jeg har ikke fået andet – og det, tror jeg, har noget at gøre med de ting, jeg gør for at leve nogenlunde sundt, konstaterer han.

Skiftet til STRONG4LIFE

Gennem årene er Jan kommet i fitnesscentret for at spinne som supplement til cykeltræningen. Men i forbindelse med kræftdiagnosen begyndte han også at styrketræne. På det tidspunkt var det Ole, der lavede et program til ham. Derfor var det også naturligt at følge med over i STRONG4LIFE, hvor et par af kammeraterne også var flyttet over. Det valg har han ikke fortrudt – og det er der flere grunde til.

Træning på en ny og mere effektiv måde

I STRONG4LIFE er de maskiner, som man kender fra andre fitnesscentre, skiftet ud med kettlebells og vægtstænger. Det gør også, at der bliver trænet på en anden måde.

Jeg kan godt lide den måde, at træningen er bygget op. Vi har vores individuelle programmer, og så er der de fælles opvarmninger og finisher på tavlen, som hele tiden er nye. Det betyder, at man hele tiden bliver udfordret med nye øvelser. Lige pludselig står der bearcrawl på tavlen, og så må man finde ud af, hvad det er. På den måde bliver det aldrig kedeligt! Fortæller Jan begejstret.

Og vi kan være sikker på, at Ole og Allan nok skal holde øje med os, så vi ikke laver et eller andet skævt og risikerer skader. Og de er ikke bange for at komme hen og rette på en. Det er dejligt, så risikerer man heller ikke at få indarbejdet dårlige vaner. Man får meget mere ud af træningen her, konstaterer Jan.

En unik stemning og sammenhold

Det sociale betyder rigtig meget for Jan, når han træner. Derfor er han også rigtig glad for den gode stemning og det fantastiske sammenhold, der er mellem medlemmerne i STRONG4LIFE. Jeg kan rigtig godt lide stemningen herude. Selvom humøret er lidt skidt hjemmefra, stiger det med det samme, jeg kommer ud i centret, og jeg kører glad og fyldt med ny energi derfra, fortæller Jan.

Der bliver hygget i salen med opmuntringer og smådrillerier. Bagefter drikkes der kaffe i cafeområdet. Jeg synes det er dejligt, at vi kender hinanden på kryds og tværs, selvom vi er vidt forskellige – mangfoldigheden er stor både med hensyn til køn, alder, erhverv og træningsniveau, fortæller han videre.

Konkurrencer

Udover at Ole og Allan hele tiden introducerer nye øvelser, så inspirerer medlemmerne også hinanden til nye øvelser. Man følger med i, hvad de andre laver, og her er hele tiden en masse nye ting, det kan jeg rigtig godt lide, siger Jan.

Jeg kan også godt lide de små konkurrencer, som der opstår, fortæller han videre. For eksempel da Allan lagde en video op med hende den 14-årige, der skubbede slæden med 150 kg, så tænkte jeg, det skal jeg også kunne. Lige nu er mit mål at slå Merete med 200 kg på slæden – det er jo bare for sjov! De små konkurrencer er også med til at binde os sammen, for vi provokerer og driller jo hinanden med det, men vi giver også et klap på skulderen og glædes over de andres resultater. Og hvis nogen lægger noget på Facebook kommenterer man det og giver et like – det giver en god ånd.

Miljøet er inspirerende, men den gode stemning er vi selv med til at skabe. Så hvis man skal træne i STRONG4LIFE skal man være lidt social – vi gider ikke have sådan nogle sure nogle, slutter Jan af med et grin.

Forfattet af Merete Møller Vandmose

Flere artikler

Oplev STRONG4LIFE

Du skal opleve vores træningscenter og -fællesskab.

Aftal en gratis og uforpligtende tid med Allan eller Ole, så du kan opleve STRONG4LIFE med egne øjne og krop.

Skriv til os

    Her er plads til alle på alle niveauer og med mange forskellige baggrunde hjulpet og vejledt af de mest kompetente og grundige trænere her er intet problem for stort eller småt. Alt sammen i de hyggeligste omgivelser.

    Carsten Poulsen

    Medlem