Stine blev venner med sin krop

I flere år forhindrede skader og småskavanker Stine Skaarup i at lave den træning, som tidligere var en stor del af hendes hverdag. Men nu er det endelig lykkes hende at vende skuden. Efter et lille års tid i STRONG4LIFE er kroppen nu så stærk, at den igen er blevet en medspiller, som hun tør tro på.

En rutsjetur med skader

Igennem mange år kørte Stine mountainbike på højt plan, men for godt 4 år satte et styrt en kæp i hjulet for den fornøjelse. I stedet begyndte en rutsjetur, hvor den ene skade afløste den anden, og hvor hun ikke rigtig kunne finde fodfæstet eller troen på kroppens evner.

Hun konsulterede en række af læger og specialister, men end ikke en knæoperation kunne få hende tilbage i cykelsadlen. Igennem 2-3 år prøvede hun flere gange, men hver gang med det samme nedslående resultat. Cyklede hun mere end en halv time, havde hun ondt i flere dage bagefter. Oveni dette fulgte en perlerække af skader.

Identitetstab

Stine gik fra at være en aktiv pige, der trænede 12-15 timer om ugen til ingenting at kunne. Det kunne naturligvis mærkes på fysikken, men i lige så høj grad på psyken. For der var pludselig en masse energi, som ikke længere blev brændt af, og det bevirkede, at hun både blev både rastløs og i dårligt humør.

En stor del af hendes identitet havde tidligere ligget i at være supermotionist, og det kunne hun ikke længere identificere sig mig, så hun måtte også arbejde med sin selvopfattelse.

Yogaen hjalp hende igennem

Igennem hele forløbet dyrkede Stine yoga, men var med egne ord i starten mest optaget af den fysiske del af yogaen. Efterhånden dykkede hun mere og mere ned i yogaen, og kunne mærke, at den gjorde hende godt. Det endte derfor med, at hun tog en yogalæreruddannelse,

Under en yogatur til Bali fik hun problemer med hoften. Det betød blandt andet, at hun ikke kunne udadrotere sit ben. Vel hjemme igen var hun stod det klart for hende, at hun måtte prøve noget nyt. Hun havde hørt om Kristian Bradsted gennem en veninde, og tog derfor fat i ham.

Styrketræningen blev et vendepunkt

Kristian blev sat ind i Stines skadeshistorik, og så gik de ellers i gang – stort set fra bunden – for Kristian kunne konstatere, at Stine var meget svag i venstre side af kroppen. I starten arbejdede de med stabilitetsøvelser, og kunne efterhånden bygge kroppen op.

Kroppen har fra tid til anden mudret en smule, men der har Kristian kunne justere til i øvelserne, så Stine undgik at overbelaste eller i værste fald at gå i stå. Det har betydet, at Stine for første gang i 4½ år har trænet fast 2 gange om ugen. “Det har været ren optur,” konstaterer Stine. “Kristian har også været god til at holde igen, når jeg gerne ville gå hurtigere frem. Øverst i mit program har han tilføjet: HUSK at holde pauser,” griner hun. For det har hun bestemt ikke været god til tidligere.

Hun er blevet bedre til at acceptere, at det ikke er nødvendigt at træne hver dag. “Jeg har faktisk været overrasket over, hvor meget 2 gange en time om ugen kan flytte” fortæller hun. “Jeg er blevet markant stærkere, og der er begyndt at komme fylde på lårene igen. Da jeg havde det værst var venstre ben 3 cm tyndere end højre.”

Frihed til bevægelse

“Tiden i STRONG4LIFE har gjort mig godt både fysisk og mentalt,” fortæller Stine. Hun er igen begyndt at kunne gøre nogle af de ting, hun kunne førhen. “Det er en frihedsfølelse, at det igen åbner op for forskellige muligheder for at bevægelse,” smiler en glad Stine.

Stine kan godt lide at komme i STRONG4LIFE, hun synes, at der er god stemning, og at det er rart at alle hilser på alle. Der er plads til, at man kan gå i sin egen bobbel eller man kan småsludre med de andre, alt efter, hvad man er i humør til. “Jeg slapper meget af, når jeg er her – det har jeg ikke prøvet andre steder, hvor jeg har trænet. Man er virkelig tanket op, når man tager herfra,” slutter Stine vores snak. 

Skrevet af Merete Møller Vandmose

Flere artikler

Oplev STRONG4LIFE

Du skal opleve vores træningscenter og -fællesskab.

Aftal en gratis og uforpligtende tid med Allan eller Ole, så du kan opleve STRONG4LIFE med egne øjne og krop.

Skriv til os

    Her er plads til alle på alle niveauer og med mange forskellige baggrunde hjulpet og vejledt af de mest kompetente og grundige trænere her er intet problem for stort eller småt. Alt sammen i de hyggeligste omgivelser.

    Carsten Poulsen

    Medlem