Sveddryppende ledermøder

Hos House of Code er kaffen skiftet ud med vand og mødelokalet med træningssalen i STRONG4LIFE, når der hver onsdag afholdes ledermøde. Sundhed er et kardinalpunkt hos virksomhedens fire partnere, og derfor går de naturligvis selv forrest. Og så har de også fundet ud af, at det er en særdeles effektiv måde at holde møder på.

Effektive og færre møder

“Vi har både fået mere effektive og ikke mindst færre møder ved at flytte dem ud af huset”, fortæller Henrik Grove, HR- og driftschef . I starten holdt de et lidt mere traditionelt møde, inden de gik i gang med dagens træning. Men det viste sig hurtigt, at det var overflødigt. Er der en af dem, der har noget, de vil være sikre på, at de får vendt, gør de bare opmærksom på det, inden træningen går i gang.

“Det at vi kan kombinere mødet med, at vi selv bliver rørt, skaber en anden dialog og er med til at fjerne mange af de små møder, vi tidligere holdt i løbet af ugen,” fortsætter Jonathan Bornemann, direktør i House of Code. “Og så sker der et eller andet i at komme væk fra de vante rammer.”

Styrket ledelse

Det er ikke kun overarmene, der er blevet stærkere hos ledergruppen. Samarbejdet er også blevet styrket, fordi de taler sammen på en anden måde, når de træner samtidig. “Det er ligesom om, at der er nogle barriere, der forsvinder”, siger Jonathan. “Man kommer tættere på hinanden. Og det gør, at der er nogle ting, der er lettere at få taget hul på.”

Derfor har de også brugt træningen til at komme tættere på nogle af medarbejderne. Da de fik ny kontaktchef var det naturligt at tage ham med til den ugentlige træning – og det betød, at han hurtigere kom til rette i House of Code.

Effektiv træning

Det hele går ikke op i snak, når de fem ledere mødes i STRONG4LIFE hver onsdag morgen. Ole sørger for at sammensætte et program til dagens træning, som passer ind i et forløb på 6-8 uger, hvor der er fokus på et eller andet specifikt. “Og det virker, selvom vi kun træner en gang om ugen, så har jeg flyttet mig en del,” fortæller Henrik.

“Ole har styr på den fysiske træning, og så kan jeg godt lide, at han også har fokus på, hvordan du trækker vejret, og at du har godt indvendigt. Det er også noget af det, jeg selv tror på,” fortæller Henrik.

Syddanmarks sundeste arbejdsplads

Og at de herre mener det, når de siger, at de vægter sundhed, vidner prisen som Syddanmarks sundeste arbejdsplads om. Det betyder blandt andet, at alle medarbejdere har mulighed for at bruge 2 timer af arbejdstiden på at dyrke motion. Det er ikke rammesat hvornår og hvad det skal være.

Derudover er det forbudt at spise på sin plads. Det gør noget godt for den mentale sundhed at komme væk fra skærmen og selvfølgelig også det sociale at du sidder sammen med kollegaerne og spiser. Og hver morgen er det muligt at starte dagen med en god morgenmad, hvis man ikke nåede det hjemmefra. “På den måde sikre vi, at alle kommer godt fra start og har energi til arbejdsdagen,” fortæller Jonathan.

Vi bliver tit spurgt, om det giver værdi. “Det er jo en af de ting, som kan være svære at måle,” siger Henrik. “Men vi håber og tror på, at det giver mindre sygefravær, og ikke mindst, at det er med til at både holde på medarbejderne og rekruttere nye.”

Stærkt netværk

I forhold til at træne i et mere traditionelt fitnesscenter, har STRONG4LIFE yderlig den fordel, at det er rammen for et stærkt erhvervsnetværk. Selvom Lederne fra House of Code træner for sig selv, når de som regel lige at få en snak med dem på morgenholdene. “Her er virkelig nogle spændende mennesker/virksomheder, som vi kan lære meget af og forhåbentlig også arbejde sammen med,” siger Jonathan.

Fremover vil de derfor også prioritere at komme til de fælles fredagstræninger. Hvor de også oplever, at snakken flyder på en helt anden måde, fordi man laver noget sammen.

Skal du også have en styrket ledelse?

I STRONG4LIFE tilbyder vi forskellige løsninger til virksomhederne, nogle virksomheder gør som House of Code og har deres egen træning, andre vælger at deltage på et af de mange businesshold. Udover træningen er det også muligt at låne et mødelokale til mere formelle møder. “Når sandheden skal frem, bliver der indimellem snakket mere, end der bliver trænet. Men det ændre ikke ved, at størstedelen af vores business-medlemmer er de kommet i langt bedre form,” fortæller Ole Stougaard.

Synes du, at det lyder interessant, så tag fat i os. Så vi kan få en snak om dine ønsker og behov, så skal vi nok finde en løsning, der passer til dig og din virksomhed.

Skrevet af Merete Møller Vandmose

Flere artikler

Else på 92 år styrketræner

Else på 92 år styrketræner

Jaa.. du læste rigtigt. Else på 92 år styrketræner i STRONG4LIFE og hun kan nu selv rejse sig op fra gulvet! Hver tirsdag kl 10.00 hjælper jeg Else...

læs mere

Oplev STRONG4LIFE

Du skal opleve vores træningscenter og -fællesskab.

Aftal en gratis og uforpligtende tid med Allan eller Ole, så du kan opleve STRONG4LIFE med egne øjne og krop.

Skriv til os

    Her er plads til alle på alle niveauer og med mange forskellige baggrunde hjulpet og vejledt af de mest kompetente og grundige trænere her er intet problem for stort eller småt. Alt sammen i de hyggeligste omgivelser.

    Carsten Poulsen

    Medlem