Ud med badevægten og ind med fysisk og mentalt overskud

Når Solveig Christiansen trækker i træningstøjet, så er det ikke drømmen om at smide 5 kg, der er motivationen. Rent faktisk har hun overhovedet ikke vejet sig, siden hun i sommers startede i STRONG4LIFE. Det har hun slet ikke haft brug for, for fokus er på noget, som er langt vigtigere end vægten; nemlig et generelt velvære samt fysisk og mentalt overskud.

Drømmevægten, der forsvandt

“Jeg har også været der, hvor jeg primært trænede for at tabe mig. I dag er der så meget fokus på udseendet, hvad du spiser og hvordan du træner, at det er svært helt at sige sig fri for den tanke. Men efter et sygdomsforløb, hvor jeg ikke kunne træne, er jeg for alvor blevet opmærksom på de andre gevinster, der er ved træning”, fortæller Solveig.

“Jeg har det fysisk godt, og jeg er stærk, og så føler jeg et fysisk og mentalt overskud”, fortæller Solveig. “Og så er det fuldstændig ligegyldigt, om jeg vejer det ene eller det andet.” Desuden har hun, lige som så mange andre, oplevet, at vægten har stabiliseret sig efter en periode med kontinuerlig træning. “Mit tøj sidder jo helt fint – det sidder måske bedre end før, jeg begyndte at træne, så hvorfor skulle jeg veje mig?” Spørger hun retorisk.

Et frikvarter i en travl hverdag

Træningen giver Solveig et større overskud til at klare dagligdagens store og små udfordringer. Derfor er det heller ikke svært for hende at prioritere træningen i en travl hverdag med et krævende job, 3 børn og en mand med egen virksomhed.

“Jeg har fået lært, at tiden i STRONG4LIFE er min tid, og jeg prioriterer det benhårdt 2-3 gange om ugen. I starten kom jeg styrtende ind af døren og røg ind og hev i vægtene. Men nu har jeg lært at skrue tempoet ned, så jeg også får noget ud af den tid, jeg investerer herude”, fortæller hun.

Solveig er stolt over, at hun har vist sig selv, at hun godt kan komme afsted til træning 3 gange om ugen. “Man hører så mange siger, at de ikke har tid til træning, men det kan du altså godt, hvis du vil! Og man får så meget igen” siger hun med et smil.

Plads til lidt af det hele

Balancen er afgørende for Solveig. Sidste nytår hvor veninderne havde et nytårsforsæt om at tabe nogle kilo, var Solveigs at drikke bobler hver fredag – og give sig selv lov til at slippe arbejdsugen. Og lige præcis den slags er der jo plads til, når man også får passet sin træning, og ellers er opmærksom på hvad der ryger indenbords. Hendes motto er: “Alt med måde”, for så er der plads til både rundstykker og rødvin i weekenden.

Professionel sparring

Med en uddannelse som fysioterapeut og flere års praktisk erfaring kunne Solveig sagtens selv have lavet et træningsprogram. Men da hun i sommers skulle i gang med træningen ovenpå sit sygdomsforløb, var det alligevel naturligt at tage fat i Ole Stougaard, som hun kendte fra Cykelnerven. “Jeg havde brug for at lægge fagligheden væk, og lade en anden tage ansvaret”, fortæller hun. Og det har givet hende lige præcis den kvalificeret sparring, som hun havde håbet på. Ole laver et fast program, som Solveig træner efter. Det bliver løbende justeret og optimeret.

Man er aldrig overladt til sig selv i STRONG4LIFE

Solveig har altid godt kunne lide at løfte tunge vægte, men er faldet for alsidigheden i STRONG4LIFE. Og så det at hun får et målrettet træningsprogram – selvom hun ikke har noget overordnet mål som sådan, virker det motiverende at kunne se en fremgang. “Programmet ligger på en app – så jeg behøver ikke tage stilling til, hvad jeg skal træne. Og selvom jeg ikke rigtig gider en dag, er jeg nødt til det, for at kunne sætte flueben”, fortæller hun begejstret.

Desuden er Solveig glad for, at man aldrig er overladt til sig selv i STRONG4LIFE. “Det er betryggende, at Ole og Allan er meget i salen, og holder et vågent øje med, hvad man laver – på den måde får man ikke lov at putte sig.

Respekt for stedet og for hinanden

Den gode stemning i STRONG4LIFE hjælper helt sikkert også på træningsmotivationen. “Jeg kan godt lide, at man hilser på hinanden og siger god træning eller god weekend, når man går. Jeg oplever heller aldrig at komme herud og det hele roder, folk rydder op efter sig. Og så er det dejligt, at det er muligt at have børn med. Det gør logistikken væsentligt nemmere – og gør, at jeg kommer afsted på nogle tidspunkter, hvor det ellers ikke ville have været muligt”, slutter Solveig, inden hun smutter ud i et velfortjent bad efter en tur på en af de populære VitusPro cykler.

Af Merete Vandmose, jan. 2018

Flere artikler

Oplev STRONG4LIFE

Du skal opleve vores træningscenter og -fællesskab.

Aftal en gratis og uforpligtende tid med Allan eller Ole, så du kan opleve STRONG4LIFE med egne øjne og krop.

Skriv til os

    Her er plads til alle på alle niveauer og med mange forskellige baggrunde hjulpet og vejledt af de mest kompetente og grundige trænere her er intet problem for stort eller småt. Alt sammen i de hyggeligste omgivelser.

    Carsten Poulsen

    Medlem