Motivation vs. Intention

I et studie (1) publiceret i tidskriftet British Journal of Health Psychology delte man forsøgspersonerne op i 3 grupper:

  • Motivationsgruppe
  • Intentionsgruppe
  • Kontrolgruppe

Kontrolgruppen fik af vide at de skulle tracke hvor ofte de motionerede. Motivationsgruppen fik de samme instrukser. Men fik dertil udleveret materialer, hvor de kunne læse om fordelene ved at motionere og at motion bl.a. reducerede risikoen for hjertesygdomme.
Intentionsgruppen fik samme instrukser og informationer som Motivationsgruppen. Men Intentionsgruppen skulle derudover også udarbejde en træningsplan over hvilken dage, tidspunkter og steder de ville motionere.

Hvordan klarede grupperne sig så?

Efter 2 uger kunne forskerne konkludere:

at 38 % af deltagerne i kontrolgruppen havde motioneret minimum 1 gang om ugen

at 35 % af deltagerne i Motivationsgruppen havde motioneret minimum 1 gang om ugen

at 91 % af deltagerne i Intentionsgruppen havde motioneret minimum 1 gang om ugen.

Ovenstående er et glimrende eksempel på hvad vi også ser i vores hverdag i centret. De fleste der starter i STRONG4LIFE fortæller os: ”Jeg VED jo godt at det er sundt for mig at træne og spise sundere. Men jeg får det bare ikke gjort”. Vi laver derfor ret hurtig en træningsplan (ud for den enkeltes ønsker) som fortæller hvornår og hvad de skal træne. Det giver virkelig et godt redskab til dem som vi hjælper og gør at de kan overskue at komme afsted til træning. Dertil siger vi ofte:

“Vi ses på fredag”

Ikke nok med at medlemmerne har en træningsplan, de har nu også kommunikeret og aftalt at vi ses til næste træning. Det forpligter og kan dermed gøre det nemmere at komme afsted til træning i en travl hverdag. 

Vores anbefaling til en mere aktiv hverdag

Ønsker du at vedligeholde din aktive hverdag, så er vores anbefaling at få udarbejdet en træningsplan som indeholder hvad, hvornår og hvor du skal træne. Vores erfaring er også at hvis du kan finde andre at træne sammen med, f.eks. med gruppetræning, så er sandsynligheden endnu større for at træningen kan blive en fast del af din hverdag.

Reference

(1) Milne et al. Combining motivational and volitional interventions to promote exercise participation: Protection motivation theory and implementation intentions, British Journal of Health Psychology, 2002

Flere artikler

Oplev STRONG4LIFE

Du skal opleve vores træningscenter og -fællesskab.

Aftal en gratis og uforpligtende tid med Allan eller Ole, så du kan opleve STRONG4LIFE med egne øjne og krop.

Skriv til os

    Her er plads til alle på alle niveauer og med mange forskellige baggrunde hjulpet og vejledt af de mest kompetente og grundige trænere her er intet problem for stort eller småt. Alt sammen i de hyggeligste omgivelser.

    Carsten Poulsen

    Medlem